skip to Main Content

Acne behandeling

Samen halen wij het beste uit jouw huid! Niet tevreden over je huid of schaam je jezelf voor het aantal onzuiverheden? Start nu jouw acne behandeling op maat bij Salon du Bois in Zeist of Raalte en je bent na drie maanden zo goed als van je acne af.

Het behandelplan

Het acne behandelplan is erop gericht om de acne zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Het advies is niet om één behandeling te doen omdat dit geen effect heeft. Aangezien elke huid anders is, wordt een acne behandeltraject op maat vastgesteld. Voor het beste resultaat dient er naast behandelingen ook thuis behandeld te worden met de juiste producten en wordt gekeken naar de juiste voeding.

Kortom: een op maat gemaakt behandelplan voor het beste resultaat.

Het stappenplan van het acne behandelplan

  • Stap 1: Een intake afspraak bestaande uit: intake en behandeltraject advies.
  • Stap 2: Startbehandeling met het reinigen van de huid en een huidanalyse
  • Stap 3: Fruitzuurpeeling 

  • Stap 4: Dieptereiniging door het uitzuiveren van onzuiverheden
  • Stap 5: Masker
  • Stap 6: Afsluitend een lotion, serum en crème

De kosten van het acne behandelplan

  • Intake afspraak gratis
  • Acne behandeling € 59,50
  • Producten (afhankelijk van advies)

Er wordt gebruik gemaakt van de Armony lijn die gebaseerd is op de Manuka honing, de Lotus, Vitamine E en zink.

Wat is acne?

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen en begint vaak in de puberteit maar kan ook op latere leeftijd bij volwassenen voorkomen. Bij vele mensen speelt het uiterlijk een belangrijke rol. Het is dus ook niet vreemd dat het hebben van acne vaak samengaat met schaamte en in ernstige gevallen zelfs tot depressieve gevoelens kan leiden. Acne is niet gevaarlijk, maar het is wel verstandig om te laten behandelen en zo acnelittekens en vervelende vlekjes te voorkomen.

Hoe ontstaan puistjes en mee-eters?

De talgproductie staat onder invloed van hormonen. De talgklieren zijn gevoelig voor het stimulerend hormoon. Met als gevolg een sterke toename van de talgproductie. Als er te veel talg wordt afgescheiden, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. Deze talgophopingen noemt men mee-eters of comedonen. 

De talgophoping/verstopping wordt versterkt door toegenomen verhoorning van de porie en de verminderde loslating van de hoorncellen waardoor er een verdikte substantie ontstaat van talg en hoorncellen. Daarnaast bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen. De bacteriën zetten talg om in vetzuren. De opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren beschadigen de wand van de talgfollikel. De irriterende stoffen komen in de aangrenzend weefsel terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels (papels) en puistjes (pustels).

Wat is Phitex ClearUp?

Phitex ClearUp is een dermale textielspray om je onzuivere huid te behandelen, bijvoorbeeld als je last hebt van acne/puistjes, roodheid, of kleine ontstekinkjes. Dermaal betekent huid, en textielspray slaat erop dat je het niet op je huid sprayt, maar dat je Phitex op textiel sprayt. Je hoeft Phitex maar één keer per week op textiel aan te brengen, waarbij het gaat om textiel dat in aanraking komt met je huid, zoals je kussensloop of t-shirt.

 

Phitex is door consumenten en huidprofessionals effectief bevonden voor de volgende behandelindicaties:
Phitex - Acne behandeling bij Salon du Bois (Zeist en Raalte)
1) Acne
2) Rosacea
3) Huidirritatie
4) Keratosis Pilaris
5) Atopische dermatitis
6) Sommige vormen van eczeem
7) Roodheid en postinflammatoir erytheem
8) Sommige schimmelaandoeningen van de huid
9) Verbetering van de huidstructuur, zoals bij acnelittekentjes
10) Een sneller huidherstel in periodes waarin geen behandeling mogelijk is

Op zoek naar een acne behandeling in Zeist of Raalte?

Bij Salon du Bois ben je aan het juiste adres voor een huidverbeterende acne behandeling. Neem contact op voor meer informatie of het boeken van een afspraak.

Back To Top